27 Ekim 2014 Pazartesi

Canavar Kamyon Yarışı

Kamyonlar denince hepimizin aklına yük taşıma aracı gelir. ancak kamyonlar yük taşımaktan daha fazlasını yapabiliyorlar. çünkü çok güçlü motorlara sahipler. nasıl motomobiilerle yarışılıyo kamyonlarla da yarışılıyor ama daha çok off road tarzıtü  çünkü yarışın adı zaten canavar kamyon.
1970 ve 80'li yıllarda küçük bir grup tarafından "canavar kamyon" adıyla başlatılan yarışlar, bugün ABD'nin birçok eyaletinde özel oluşturulan yarış pistlerinde yapılıyor. Eğlence ve gösteri havasında geçen yarışlara başta küçük yaştaki çocuklar olmak üzere her yaştan izleyici kitlesi yoğun ilgi gösteriyor. 
Dennis Anderson 30 yılı aşkın bir süredir “Mezarkazıcı” adını verdiği kamyonla yarışlara katılıyor.

1999’dan bu yana bu işi yapıyor. Mezarkazıcı’nın geçirdiği evrim aynı zamanda bu eğlence sporunun da geçmişini yansıtıyor.  Örneğin artık kadınlar da bu yarışmalara sürücü olarak katılıyor.
Pembe kıyafeti ve kamyonu, oto tamirciliği eğitimi alan bazı öğrencilere ilham kaynağı olmuş, onlar da kendi model kamyonlarını yapmışlar.
Yarışta, dev tekerlekli küçük kamyonet şeklindeki araçlarda, motor güçleri, süspansiyon teknikleri ve sürücü becerileri yarıştırılırken, heyecan dolu yarışmalar birçok televizyon kanalından da canlı olarak yayınlanıyor.

ABD'nin dışında Kanada, Brezilya, İngiltere ve Çin gibi ülkelerde de düzenlenen dev tekerlekli "canavar kamyonların" gösteri ve şoyları düzenleniyor. Bunlarda bize gösteriyor ki kamyonlar sadece yük taşımak içinde var değiller. Bu yarışlar oldukça eğlenceli geçiyor. İnsanlar bu küçük ama koca tekerlekli kamyonları keyifle seyrediyolar.
Bazı araba ve kamyon markaları sırf bu yarışlar için  özel olarak canar kamyon dediğimiz araçları üretiyolar. o araçların bazıları bu resimdekiler



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder